Omlouváme se, ale z technických důvodů nejsme schopni nyní vyřizovat Vaše objednávky. Vámi zaslané objednávky budeme schopni opět vyřizovat až od 1.3.2024 v tom pořadí, ve kterém jste nám je zaslali. Děkujeme za pochopení.

Bezkofeinová Guatemala Swiss water – zrnková káva

Kód: 4493/100 4493/250 4493/500 4493/501 Zvolte variantu
75 Kč 175 Kč 340 Kč 640 Kč od 75 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Plná chuť, tóny čokolády a karamelu s dlouhou dochutí a nízkou aciditou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda Coffea Arabica
Zpracování: Mokrá metoda (Washed), dekofeinování procesem pomocí Swiss water
Země původu, farma: Guatemala
Charakteristika: Plná chuť, tóny čokolády a karamelu s dlouhou dochutí a nízkou aciditou.
Stupeň pražení: stupeň pražení kávy CITY FULL

Balení kávy: Naši kávu balíme do speciálních 3-vrstvých, zatavovacích sáčků. Sáčky100g,  250g, 500g a 1000g jsou opatřeny jednocestným ventilem, trhacím ouškem pro snadné otevření a zipovým zavíráním pro uchování čerstvosti.

Guatemala

Guatemala patří se svými 2,5% celosvětové produkce kávy do top 10 zemí na produkci. Kávy z guatemaly jsou velmi rozdílné v závislosti na regionu, proto z Guatemaly můžeme ochutnat jak kávy se sladkými s tóny kakaa či karamelu, tak také kávy s tóny citrusů, květin či bylinek ,které mívají vyšší aciditu. V Guatemale se pěstuje z drtivé většiny arabika, nejčastěji variety bourbon, caturra, catuai nebo typika. Hlavní oblasti pěstování kávy jsou Huehuetenago, Cobán, Atitlán, Antigua a Acatenango. Všechny jsou na jižní polovině země.

Medoda dekofeinizace - Swiss Water

Jde o efektivní a přitom nechemickou metodu. Tato metoda je poměrně drahá, jelikož se musí zrna namáčet ve vodě, za účelem vyluhování kofeinu. Ten se z vody odstraňuje na aktivovaných uhlíkových filtrech a pak se zrna suší ve speciálních nádržích. Zbytková voda, která obsahuje vonné látky, se odpařením zredukuje na koncentrát, kterým se zrna postříkají.
Nejdná se o nejlepší metodu neovlivňující chuť kávy. Zpracovatelský závod se nachází v Kanadě.

ACIDITA

nekyselá

CHUŤOVÝ PROFIL

hořká, čokoládové tóny

PŘÍPRAVA

espresso, zalévaná (turek), filtr, french press, moka konvička, aeropress

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: