Bezkofeinová Guatemala Swiss water – zrnková káva
Kód: 4493/100 4493/250 4493/500 4493/501 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Odrůda | Coffea Arabica |
Zpracování: | Mokrá metoda (Washed), dekofeinování procesem pomocí Swiss water |
Země původu, farma: | Guatemala |
Charakteristika: | Plná chuť, tóny čokolády a karamelu s dlouhou dochutí a nízkou aciditou. |
Stupeň pražení: | ![]() |
Balení kávy: Naši kávu balíme do speciálních 3-vrstvých, zatavovacích sáčků. Sáčky100g, 250g, 500g a 1000g jsou opatřeny jednocestným ventilem, trhacím ouškem pro snadné otevření a zipovým zavíráním pro uchování čerstvosti.
Guatemala
Guatemala patří se svými 2,5% celosvětové produkce kávy do top 10 zemí na produkci. Kávy z guatemaly jsou velmi rozdílné v závislosti na regionu, proto z Guatemaly můžeme ochutnat jak kávy se sladkými s tóny kakaa či karamelu, tak také kávy s tóny citrusů, květin či bylinek ,které mívají vyšší aciditu. V Guatemale se pěstuje z drtivé většiny arabika, nejčastěji variety bourbon, caturra, catuai nebo typika. Hlavní oblasti pěstování kávy jsou Huehuetenago, Cobán, Atitlán, Antigua a Acatenango. Všechny jsou na jižní polovině země.
Medoda dekofeinizace - Swiss Water
Jde o efektivní a přitom nechemickou metodu. Tato metoda je poměrně drahá, jelikož se musí zrna namáčet ve vodě, za účelem vyluhování kofeinu. Ten se z vody odstraňuje na aktivovaných uhlíkových filtrech a pak se zrna suší ve speciálních nádržích. Zbytková voda, která obsahuje vonné látky, se odpařením zredukuje na koncentrát, kterým se zrna postříkají.
Nejdná se o nejlepší metodu neovlivňující chuť kávy. Zpracovatelský závod se nachází v Kanadě.
ACIDITA |
nekyselá |
---|---|
CHUŤOVÝ PROFIL |
hořká, čokoládové tóny |
PŘÍPRAVA |
espresso, zalévaná (turek), filtr, french press, moka konvička, aeropress |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.