Ethiopia Adisu Halchaye natural – zrnková káva

Kód: 4331/100 4331/250 4331/500 4331/501 Zvolte variantu
95 Kč 220 Kč 410 Kč 790 Kč od 95 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Káva s vyváženou sladkostí, tóny jahod. výrazné aroma, Káva vhodná především na filtr.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda Coffea Arabica varieta JARC 74110, JARC 74112 a místní variety
Zpracování: metodou suchou (natural)
Země původu, farma: Ethiopia, oblast Kochere,farma Adisu Halchaye, 2090 m.n.m.
Charakteristika:

Káva s vyváženou sladkostí, tóny jahod. výrazné aroma, Káva vhodná především na filtr..

Stupeň pražení: stupeň pražení kávy střední
Cupping score: 86

Balení kávy: Naši kávu balíme do speciálních 3-vrstvých, zatavovacích sáčků. Sáčky100g,  250g, 500g a 1000g jsou opatřeny jednocestným ventilem, trhacím ouškem pro snadné otevření a zipovým zavíráním pro uchování čerstvosti.

Káva pochází z oblasti Kochere od farmáře Adisu Halchaye.

Varieta kávy arabica LARC 74110 je jednou z odrůd vyšlechtěných Zemědělským výzkumným střediskem Jimma (JARC). Stejně jako 74112 byla tato odrůda vybrána ze stromů v lese Metu-Bishari v regionu Illubabora v Oromii. Odrůda je odolná vůči chorobám kávových bobulí a má vysoký celkový výnos. Keře jsou nízké, mají malé listy a třešně. Na trh byla uvedena v roce 1979.

V rámci projektu Lalisaa dostává Adisu komplexní agronomickou podporu od společnosti Sucafina Ethiopia. Zemědělci z regionu Lalisaa se účastní školení pro farmáře, kde se učí novým technikám pěstování, sklizně a zpracování.Prostřednictvím projektu Lalisaa investuje do produkce vysoce kvalitní kávy a jejího vývozu. Projekt Lalisaa je určen na podporu zemědělců zkrácením dodavatelského řetězce a zvýšením jejich výnosů a spolupracuje se specializovanými drobnými pěstiteli s cílem rozšířit přístup na trh, zlepšit kvalitu a zvýšit výnosy.

Projekt Lalisaa podporuje Adisu Halchaye v jeho odhodlání produkovat vysoce kvalitní kávu a vyvážet ji pod svým jménem. V šálku tóny jahod, karamelu a čokolády.

Přírodní zpracování na stanici probíhá podle tradičních etiopských metod. Nejprve se třešně vyplavují a vizuálně se kontrolují, zda nejsou málo zralé, příliš zralé a poškozené. Po omytí třešní v čisté vodě je pracovníci přenesou přímo na sušící postele.Třešně se rozprostřou v jedné vrstvě. V prvních dnech se třešně každých 30 minut opatrně otáčejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. V této době také pracovníci odstraňují poškozené třešně. Po několika dnech se třešně upraví tak, aby seděly v mírně silnější vrstvě, což pomáhá zpomalit proces sušení.

Sušení trvá obvykle 2 až 3 týdny.

Třídění v Etiopii závisí na vizuální kontrole vad a na kvalitě šálků.  Grade 1 (Gr 1) je považována za kávu nejvyšší kvality. Grade 1 a 2 jsou považovány za speciální kávu, třídy 3-9 jsou klasifikovány jako komerční káva. Káva Grade 1 je bez vad a kazů v šálku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení