Ethiopia Boji natural – zrnková káva
Kód: 4193/100 4193/250 4193/500 4193/501 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Odrůda | Coffea Arabica varieta JARC a místní variety |
Zpracování: | metodou suchou (natural) |
Země původu, farma: | Ethiopia, oblast Kochere, zpracovatelský závod Boji, 2100 až 2300 m.n.m. |
Charakteristika: |
Káva s vyváženou sladkostí,tóny mandarinek a čokolády, Káva vhodná především na filtr.. |
Stupeň pražení: | ![]() |
Cupping score: | 87 |
Balení kávy: Naši kávu balíme do speciálních 3-vrstvých, zatavovacích sáčků. Sáčky100g, 250g, 500g a 1000g jsou opatřeny jednocestným ventilem, trhacím ouškem pro snadné otevření a zipovým zavíráním pro uchování čerstvosti.
Boji je mycí stanice, která se nachází v regionu Kochere. Kávu pěstuje přibližně 500 drobných pěstitelů. Kochere je oblast pěstování kávy nedaleko města Yirgacheffe, kde se pěstuje jedna z nejoblíbenějších káv na světě.
Přírodní zpracování na stanici probíhá podle tradičních etiopských metod. Nejprve se třešně vyplavují a vizuálně se kontrolují, zda nejsou málo zralé, příliš zralé a poškozené. Po omytí třešní v čisté vodě je pracovníci přenesou přímo na sušící postele.
Třešně se rozprostřou v jedné vrstvě. V prvních dnech se třešně každých 30 minut opatrně otáčejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. V této době také pracovníci odstraňují poškozené třešně. Po několika dnech se třešně upraví tak, aby seděly v mírně silnější vrstvě, což pomáhá zpomalit proces sušení.
Sušení trvá obvykle 2 až 3 týdny.
Třídění v Etiopii závisí na vizuální kontrole vad a na kvalitě šálků. Grade 1 (Gr 1) je považována za kávu nejvyšší kvality. Grade 1 a 2 jsou považovány za speciální kávu, třídy 3-9 jsou klasifikovány jako komerční káva. Káva Grade 1 je bez vad a kazů v šálku.
ACIDITA |
nízká |
---|---|
CHUŤOVÝ PROFIL |
čokoládové tóny, oříškové tóny, ovocné tóny |
PŘÍPRAVA |
espresso, zalévaná (turek), filtr, french press, moka konvička, aeropress |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.