Ethiopia Uraga – anaerobní – zrnková káva

Kód: 4523/100 4523/250 4523/500 4523/501 Zvolte variantu
100 Kč 240 Kč 470 Kč 890 Kč od 100 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Káva s vyváženou sladkostí,tóny pomeranče a černého rybízu,
Káva vhodná na alternativní přípravu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda Coffea Arabica varieta JARC a místní variety
Zpracování: anaerobní metoda
Země původu, farma: Ethiopia, oblast Guji, zpracovatelský závod Uraga, 1.925 až 1.945 m.n.m.
Charakteristika:

Káva s vyváženou sladkostí,tóny pomeranče a černého rybízu,
Káva vhodná na alternativní přípravu.

Stupeň pražení: stupeň pražení kávy střední
Cupping score: 87
HMOTNOST 100 g
ACIDITA

nízká

CHUŤOVÝ PROFIL

čokoládové tóny, oříškové tóny, ovocné tóny

PŘÍPRAVA

espresso, zalévaná (turek), filtr, french press, moka konvička, aeropress

Balení kávy: Naši kávu balíme do speciálních 3-vrstvých, zatavovacích sáčků. Sáčky100g,  250g, 500g a 1000g jsou opatřeny jednocestným ventilem, trhacím ouškem pro snadné otevření a zipovým zavíráním pro uchování čerstvosti.

Etiopie

Etiopie je 5. největší producent kávy na světě s 5% světové produkce. Etiopie je také často považována za původce pěstování kávovníku arabského (arabiky) společně s jižním Súdánem. Pěstuje se zde arabika v podobě původních heirloom odrůd se naturálním nebo promytým zpracováním. V Etiopii nenalezneme mnoho velkých kávových farem, protože kávovníky rostou v sadech, lesích nebo na plantážích drobných farmářu. Ale i tak je do výroby kávy zapojeno přes 15 milionů lidí v zemi. Je zde mnoho kávových oblastí, které zabírají nemalou část země, zvláště pak jihozápad a východ země. Mezi nejznámější oblasti patří Sidamo, Yirgacheffe, Guji nebo Limu. Kávy z Etiopie jsou typické svou ovocností s květinovými, bylinnými nebo citrusovými tóny a proto jsou vhodné na alternativní přípravy kávy.  

Oblast Guji

Tato oblast byla dříve podoblastí regionu Yirgacheffe, ale díky mikroklimatu a produkci velmi unikátních káv se Gui stala samostatnou oblastí. V této oblasti oblasti najdeme hlavně malé farmáře, kteří kávu pěstují i společně s jinými plodinami, aby maximálně využili plochu a měli jídlo pro rodinu. Ve většině farem se používá málo nebo i žádné postřiky a army bývají rodinné.

Stanice Uraga

Tato stanice, ze které pochází naše káva se stará o pěstitele kávy v této oblasti, učí je jak lépe kávu sklízet a převážet a snaží se tak vytvářet co nejlepší kávu. Poté co farmáři dovezou pečlivě vytříděné kávové třešně do stanice se naše káva dá do speciálních pytlů aby se mohla 18 - 24 hodin anaerobně fermentovat. Po fermentaci se káva z pytlů vydělá a suší se další 2 - 3 týdny. výsledkem je unikátní káva s ovocnými tóny a příjemnou aciditou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: