Ethiopia Uraga – anaerobní – zrnková káva
Kód: 4523/100 4523/250 4523/500 4523/501 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Odrůda | Coffea Arabica varieta JARC a místní variety |
Zpracování: | anaerobní metoda |
Země původu, farma: | Ethiopia, oblast Guji, zpracovatelský závod Uraga, 1.925 až 1.945 m.n.m. |
Charakteristika: |
Káva s vyváženou sladkostí,tóny pomeranče a černého rybízu, |
Stupeň pražení: | ![]() |
Cupping score: | 87 |
HMOTNOST | 100 g |
---|---|
ACIDITA |
nízká |
CHUŤOVÝ PROFIL |
čokoládové tóny, oříškové tóny, ovocné tóny |
PŘÍPRAVA |
espresso, zalévaná (turek), filtr, french press, moka konvička, aeropress |
Balení kávy: Naši kávu balíme do speciálních 3-vrstvých, zatavovacích sáčků. Sáčky100g, 250g, 500g a 1000g jsou opatřeny jednocestným ventilem, trhacím ouškem pro snadné otevření a zipovým zavíráním pro uchování čerstvosti.
Etiopie
Etiopie je 5. největší producent kávy na světě s 5% světové produkce. Etiopie je také často považována za původce pěstování kávovníku arabského (arabiky) společně s jižním Súdánem. Pěstuje se zde arabika v podobě původních heirloom odrůd se naturálním nebo promytým zpracováním. V Etiopii nenalezneme mnoho velkých kávových farem, protože kávovníky rostou v sadech, lesích nebo na plantážích drobných farmářu. Ale i tak je do výroby kávy zapojeno přes 15 milionů lidí v zemi. Je zde mnoho kávových oblastí, které zabírají nemalou část země, zvláště pak jihozápad a východ země. Mezi nejznámější oblasti patří Sidamo, Yirgacheffe, Guji nebo Limu. Kávy z Etiopie jsou typické svou ovocností s květinovými, bylinnými nebo citrusovými tóny a proto jsou vhodné na alternativní přípravy kávy.
Oblast Guji
Tato oblast byla dříve podoblastí regionu Yirgacheffe, ale díky mikroklimatu a produkci velmi unikátních káv se Gui stala samostatnou oblastí. V této oblasti oblasti najdeme hlavně malé farmáře, kteří kávu pěstují i společně s jinými plodinami, aby maximálně využili plochu a měli jídlo pro rodinu. Ve většině farem se používá málo nebo i žádné postřiky a army bývají rodinné.
Stanice Uraga
Tato stanice, ze které pochází naše káva se stará o pěstitele kávy v této oblasti, učí je jak lépe kávu sklízet a převážet a snaží se tak vytvářet co nejlepší kávu. Poté co farmáři dovezou pečlivě vytříděné kávové třešně do stanice se naše káva dá do speciálních pytlů aby se mohla 18 - 24 hodin anaerobně fermentovat. Po fermentaci se káva z pytlů vydělá a suší se další 2 - 3 týdny. výsledkem je unikátní káva s ovocnými tóny a příjemnou aciditou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.