Kenya – Kiunyu- zrnková káva
Kód: 4526/100 4526/250 4526/500 4526/501 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Odrůda | Coffea Arabica variety Batian, Ruiru 11, SL28, SL34 |
Zpracování: | metodou mokrou (washed) |
Země původu, farma: | Kenya, oblast Kirinyaga, závod Kinuyu, 1.670 m.n.m. |
Charakteristika: | Káva se vyznačuje úžasnými tóny černého rybízu a hořké čokolády. Káva vhodná především na alternativní přípravu. |
Stupeň pražení: | ![]() |
Cupping score: | 88 |
Balení kávy: Naši kávu balíme do speciálních 3-vrstvých, zatavovacích sáčků. Sáčky100g, 250g, 500g a 1000g jsou opatřeny jednocestným ventilem, trhacím ouškem pro snadné otevření a zipovým zavíráním pro uchování čerstvosti.
HMOTNOST | 100 g |
---|---|
ACIDITA |
nízká |
CHUŤOVÝ PROFIL |
čokoládové tóny, oříškové tóny, ovocné tóny |
PŘÍPRAVA |
espresso, zalévaná (turek), filtr, french press, moka konvička, aeropress |
Keňa
Přestože pěstování kávy začalo v Keni poměrně pozdě, toto odvětví si získalo a udrželo působivou pověst. Od počátku produkce je keňská káva uznávána pro svou vysokou kvalitu, pečlivou přípravu a vynikající chuť. Více než 600 000 drobných pěstitelů, kteří obhospodařují méně než 5 akrů, dnes tvoří 99 % keňské populace pěstující kávu. Jejich farmy pokrývají více než 75 % celkové plochy pro pěstování kávy a produkují téměř 70 % kávy v zemi. Tito farmáři jsou sdruženi do stovek farmářských družstev (Farmer Cooperative Societies - FCS), z nichž všechna provozují alespoň jeden zpracovatelský závod . Zbytek roční produkce pěstují a zpracovávají malé, střední a velké pozemkové podniky. Většina větších farem má vlastní zpracovatelský závod. Většina keňské kávy se kompletně pere a suší na vyvýšených lůžkách. Země si stále udržuje pověst země s vysokou kvalitou a důrazem na detail v mnoha pracích stanicích. Nejlepší zpracovatelské závody používají přísné postupy třídění při příjmu třešní a v mnoha z nich pracují stejní vedoucí pracovníci po celá léta.
Kiunyu
Zemědělské družstvo Kiunyu (FCS) zpracovává třešně vypěstované zemědělci v Kiandumu v okrese Kirinyaga. Vysoká nadmořská výška přes 1 650 metrů nad mořem poskytuje teplé dny a chladné noci, které pomáhají pěstovat sladké, husté třešně. Tato káva voní po květinách, sladkých bobulích a černém čaji.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.