Kenya – Kiunyu- zrnková káva

Kód: 4526/100 4526/250 4526/500 4526/501 Zvolte variantu
110 Kč 275 Kč 550 Kč 1 100 Kč od 110 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Káva se vyznačuje úžasnými tóny černého rybízu a hořké čokolády. Káva vhodná především na alternativní přípravu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda Coffea Arabica variety Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Zpracování: metodou mokrou (washed)
Země původu, farma: Kenya, oblast Kirinyaga, závod Kinuyu, 1.670 m.n.m.
Charakteristika: Káva se vyznačuje úžasnými tóny černého rybízu a hořké čokolády. Káva vhodná především na alternativní přípravu.
Stupeň pražení: stupeň pražení kávy střední
Cupping score: 88

Balení kávy: Naši kávu balíme do speciálních 3-vrstvých, zatavovacích sáčků. Sáčky100g,  250g, 500g a 1000g jsou opatřeny jednocestným ventilem, trhacím ouškem pro snadné otevření a zipovým zavíráním pro uchování čerstvosti.

HMOTNOST 100 g
ACIDITA

nízká

CHUŤOVÝ PROFIL

čokoládové tóny, oříškové tóny, ovocné tóny

PŘÍPRAVA

espresso, zalévaná (turek), filtr, french press, moka konvička, aeropress

Keňa

Přestože pěstování kávy začalo v Keni poměrně pozdě, toto odvětví si získalo a udrželo působivou pověst. Od počátku produkce je keňská káva uznávána pro svou vysokou kvalitu, pečlivou přípravu a vynikající chuť. Více než 600 000 drobných pěstitelů, kteří obhospodařují méně než 5 akrů, dnes tvoří 99 % keňské populace pěstující kávu. Jejich farmy pokrývají více než 75 % celkové plochy pro pěstování kávy a produkují téměř 70 % kávy v zemi. Tito farmáři jsou sdruženi do stovek farmářských družstev (Farmer Cooperative Societies - FCS), z nichž všechna provozují alespoň jeden zpracovatelský závod . Zbytek roční produkce pěstují a zpracovávají malé, střední a velké pozemkové podniky. Většina větších farem má vlastní zpracovatelský závod. Většina keňské kávy se kompletně pere a suší na vyvýšených lůžkách. Země si stále udržuje pověst země s vysokou kvalitou a důrazem na detail v mnoha pracích stanicích. Nejlepší zpracovatelské závody používají přísné postupy třídění při příjmu třešní a v mnoha z nich pracují stejní vedoucí pracovníci po celá léta.



Kiunyu

Zemědělské družstvo Kiunyu (FCS) zpracovává třešně vypěstované zemědělci v Kiandumu v okrese Kirinyaga. Vysoká nadmořská výška přes 1 650 metrů nad mořem poskytuje teplé dny a chladné noci, které pomáhají pěstovat sladké, husté třešně. Tato káva voní po květinách, sladkých bobulích a černém čaji.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: