Myanmar (Barma) Ywangan Gr 1 microlot zrnková káva

Kód: 2501/100 2501/250 2501/500 2501/501 Zvolte variantu
Novinka
Neohodnoceno
Značka: PORTA
90 Kč 210 Kč 410 Kč 790 Kč od 90 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Káva- speciality.

Káva se vyznačuje jemným aroma, nízkou aciditou, v chuti nalezneme mléčnou čokoládu, tóny angreštu, jablko
zelený čaj, pomeranč.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda Coffea Arabica, variety  80% Catuai, 10% S-795, 10 % ostatní
Zpracování: Mokrá metoda (Washed), ruční sběr
Země původu, farma: Myanmar (Barma), oblast Ywangan, microloty, 1098-1534 m.n.m. , zpracování cooperativa Mandalay Coffee
Charakteristika: Káva se vyznačuje jemným aroma, nízkou aciditou, v chuti nalezneme mléčnou čokoládu, tóny angreštu, jablko
zelený čaj, pomeranč
Bodové hodnocení: Cupping score 84,5 bodů
Stupeň pražení: stupeň pražení kávy CITY

Barma neboli Myanmar je bývalou britskou kolinií. Káva se zde pěstuje od roku 1885. Kávovníky sem přivezli katoličtí misionáři. Káva se pěstuje především v oblastech Shan a Pyin Oo Lwin.

Káva z Myanmaru byla vždy žádaná. Bohužel politické problémy často bránily tomu, aby se byla k dostání ve zbytku světa.

Tato káva pochází od malých farmářů z oblasti Ywangan ve Shan State. Dále je zpracování v cooperativivě Mandaly Coffee.

Kávové třešně jsou po poctivém sběru ještě ten den rozdrcena ve vertikálních drtičkách a dále čistí a fermentuje ve vykachličkovaných nádržích. Po důkladném omytí se pergamen suší na terasách na slunci a pracovníci jej otáčejí každou hodinu a zakrývají ho před setměním, aby zabránilo rose znovuzavádění vlhkosti v noci. Pak se zrna loupu a třídí v suchém mlýnu a na optických třídičkách.