Peru – Timbuyacu – anaerobic – zrnková káva

Kód: 3671/100 3671/250 3671/500 3671/501 Zvolte variantu
Novinka
Neohodnoceno
90 Kč 210 Kč 410 Kč 790 Kč od 90 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Jemná vůně medu a smetany. V chuti nalezneme tóny medu, kakaa
a  čokolády se smetanovou dochutí. Nízká acidita. Vhodné především na filtr.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

OdrůdaCoffea Arabica, varieta Amazonas Caturra

Zpracování:experimentální zpracování Anaerobic (fermentace za nepřístupu vzduchu)

Země původu, farma:Peru, Amazonie, San Nicolas Rodríguez de Mendoza, 1620 m.n.m.

Charakteristika:Jemná vůně medu a smetany. V chuti nalezneme tóny medu, kakaa
a  čokolády se smetanovou dochutí. Nízká acidita. Vhodné především na filtr.

Bodové hodnocení:Cupping score 86 bodů

Stupeň pražení:stupeň pražení kávy CITY

Naši kávu balíme do speciálních 3-vrstvých, zatavovacích sáčků. Sáčky 250g, 500g a 1000g jsou opatřeny jednocestným ventilem, trhacím ouškem pro snadné otevření a zipovým zavíráním pro uchování čerstvosti.

Alfonso Tejada Iberico zdědil Finca Timbuyacu po své babičce. Název Timbuyacu pochází z kečuánských slov timbu, což znamená var a yacu, což znamená voda.Finca Timbuyacu se stala přední farmou v regionu. Díky svému školícímu středisku pomáhá ostatním farmůřům s pěstování a zpracování kávy.

Tato káva je zpracována experimentální metodou zvanou Anaerobic

Anaerobic zpracování

Kávové třešně jou selektivně ručně vybírány a poté rozvlákňovány pomocí strojového rozvlákňovače na farmě. Káva je umístěna ve vzduchotěsných nádobách a anaerobně fermentována po dobu 18 až 42 hodin. Po fermentaci se pergamen promyje v čisté vodě a poté se suší v tenkých vrstvách na sušících postelích a terasách. Pergamen se často otáčí, aby se zajistilo rovnoměrné vysušení. Sušení pergamenu trvá přibližně 15 až 20 dní.

Díky této metodě káva získá úžasné sladké tóny v chuti i vůni.