Tanzania – Mwanbogolo – zrnková káva

Kód: 4626/100 4626/250 4626/500 4626/501 Zvolte variantu
80 Kč 190 Kč 375 Kč 690 Kč od 80 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Výrazná vůně, v chuti nalezneme tóny kakaa, střední
ovocná acidita, silná dochuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda Coffea Arabica, varieta Bourbon, Kent, Typica
Zpracování: mokrá metoda (washed)
Země původu, farma: Tanzania, farma Mwanbogolo, oblast Songwe,1750 1880 m.n.m.
Charakteristika: Výrazná vůně, v chuti nalezneme tóny kakaa, střední
ovocná acidita, silná dochuť.
Bodové hodnocení: Cupping score 82,5 bodů
Stupeň pražení: stupeň pražení kávy CITY

Tanzania

Kořeny kávy v Tanzanii sahají ústní tradicí až ke kmeni Haya v severozápadní Tanzanii v 16. století. Po německé a následně britské koloniální nadvládě prošel tanzanský kávový průmysl mnoha proměnami a úpravami ve snaze vytvořit co nejrovnější, nejvýnosnější a nejkvalitnější kávu. Dnes náš partner v zemi, společnost Sucafina Tanzania, investuje do zlepšování kávy a života drobných pěstitelů prostřednictvím různých iniciativ. Káva se v Tanzanii dlouhou dobu pěstovala téměř výhradně na severu země. Regiony Kilimandžáro, Arusha, Tarime, Kagera, Kigoma a Karatu/Ngorongoro byly ceněny pro své ideální podmínky pro pěstování kávy Arabica. V té době byla produkce kávy natolik soustředěna na severu, že Moshi, severní obec, byla jediným centrem pro veškeré zpracování a prodej kávy. Provoz v Moshi se v 50. a na počátku 60. let 20. století rozrostl do skutečně masivních rozměrů. Vzhledem k tomu, že Tanzanie, Keňa i Burundi byly v poválečných desetiletích pod britskou nadvládou, bylo Moshi druhým centrem zpracování a prodeje (po keňském Nairobi) pro britskou produkci kávy. V posledních letech se pěstování kávy rozšířilo směrem na jih. Kromě historicky nejsilnějších regionů na severu se nyní káva pěstuje také v jižních regionech Ruvuma a Mbeya/Mbozi. K největšímu rozšíření pěstování kávy na jihu došlo v 70. a 80. letech 20. století a bylo podpořeno dvěma projekty podporovanými evropskými sponzory. Ironií osudu je, že dnes 75 až 85 % celkové produkce kávy v Tanzanii pochází z farem na jihu.  

farma Mwanbogolo

Sangu Pesambili Mgandilwa pěstuje kávu na farmě Mwambogolo v Songwe v Tanzanii. Farma o rozloze 9,3 hektaru se nachází v nadmořské výšce 1 750 až 1 880 metrů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: