Suroviny:
- dýně nakrájená na kostičky1 kg
- cibule, nakrájená najemno 2 kusy
- olivový olej 4 lžíce
- zeleninový vývar700 ml
- zakysaná smetana100 ml
- sůl a mletý pepč Sonnentor
- dýnový olej
- dýňová semínka pražená solená Alika
Postup:
- V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte cibuli. Až zesklovatí, tak přidejte pokrájenou dýni a opékejte dalších 10 minut.
- Zalijte vývarem a vařte zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká. Rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ještě pár minut povařte.
- Polévku podávejte posypanou opečenými dýňovými semínky, kapkou dýňového oleje, případně drceným chilli.
Přejeme dobrou chuť!